There is no content to display.

“Onaangepast gedrag wijzen we af, jou als persoon echter nooit.”

ERVARINGEN

Wilt u zelf uw ervaring met Jeugdwerk Nederland op onze website delen, dan kunt u een e-mail sturen naar info@jeugdwerk-nederland.nl

Dhr/Mw, H & M. T.
Beste Wilco,

Als eerste, willen wij je heel veel succes wensen met je eigen bedrijf in de hulpverlening. Iemand zoals jij, daar hebben wij jaren op gewacht. Jou aanpak werkt door je directheid, kennis, ervaring, en motivatie. Maar even een dankwoord naar jou persoonlijk: Wij zijn blij met jou aanpak van B, hij neemt veel van je aan en ziet je als een voorbeeld. Je weet de juiste snaar te vinden. We hopen dat de positieve ontwikkeling die hij doormaakt zich voortzet. Dank voor je inzet!!!

Dhr/Mw, H & M. T.

Groeten uit M.


Jaap J.
Via Jeugdformaat hebben wij jou in januari leren kennen. Jij kwam voor de problemen die wij ervaren met onze zoon/stiefzoon Sven. Hij heeft ADHD en PDD-NOS, maar heeft vooral moeite zich te gedragen en het accepteren van gezag.

Toen we ons intakegesprek voerden, schrok vooral mijn vrouw van jouw directe aanpak en het was allemaal nogal confronterend. Je wist ons gerust te stellen en te overtuigen van jouw aanpak. De (harde) directe aanpak bij Sven werpt nu al zijn vruchten af en ook bij mijn vrouw is meer dan duidelijk geworden dat dit de enige weg is naar een rustiger gezin.<br.
De kinderen en ook wij zijn inmiddels zeer op jou gesteld. Je hebt echt het goede met ons voor en je steunt ons enorm. We kunnen altijd een beroep op jou doen als het nodig is. Sven heeft een neef met moeilijk gedrag en hij zegt nu zelf: “eigenlijk zou hij het ook nodig hebben”. Wij kunnen iedereen die het nodig heeft aanraden Wilco in te schakelen.

Het is een goudeerlijke man, die alles voor je doet om iets voor je te bereiken. We weten dat we net zijn begonnen en dat we er nog niet zijn met Sven, maar Wilco heeft ons al zo goed op weg geholpen. Bedankt daarvoor!


Jerry
Beste Wilco,

Na ons telefonisch onderhoud heb jij gelijk contact op genomen met de moeder van mijn zoon Robin en een afspraak was snel gemaakt.

Door jou snelle en kordate optreden gaat het nu veel beter met Robin. Jij hebt Robin heel veel handvatten gegeven om beter met zijn gevoelens om te gaan en laat hem inzien dat hij zelf ook aandeel heeft in de dingen die gebeuren. Door jou duidelijke en directe aanpak wordt Robin word nu gedwongen naar zichzelf te kijken en aan zichzelf te werken, en ook al vind hij dat soms heel erg moeilijk hij is er wel mee bezig. Tevens is de vertrouwensband die jij in een hele korte tijd met hen heb opgebouwd helemaal top. Ook heeft hem het goedgedaan dat hijzelf indien nodig jou ook altijd zelf kan en mag bellen.(dag en nacht) Ook draai jij er je hand niet voor om ook gelijk even mijn puberende dochter op haar gedrag aan te spreken en haar uitteleggen dat als je respect wilt krijgen je het eerst moet geven.

Robin is er nog lang niet maar is wel op de goede weg en het is heel goed om te zien dat er al zo ongelofelijk veel verbetering is in zo’n korte tijd.

Ik kan iedereen aanraden die hulp nodig heeft, Jeugdwerk Nederland in te schakelen.

Geen woorden, maar daden.
Nogmaals bedankt.


Cees & Sylvia S.
Na verschillende pogingen om hulp te krijgen voor de verslaving van onze zoon Dylan, waarbij we telkens weer hetzelfde antwoord kregen (U praat erover met uw zoon en dat is goed, u doet niets verkeerd), zijn wij tegen een advertentie van Jeugdwerk-Nederland aangelopen in de krant.

Wij hebben meteen contact opgenomen met ene Wilco om eens te informeren wat deze voor ons kon betekenen. Tot onze verbazing werd er meteen een afspraak gemaakt op 8 april jongstleden. Na enig nadenken, hadden wij echt zoiets van natuurlijk een afspraak op 1e paasdag, zal wel weer niets worden.

Om er zeker van te zijn dat het hier niet om een vergissing ging in datum, is er via whats app, sms en e-mail, een bevestiging en een tijdstip gevraagd.

Als antwoord kregen wij noem maar een tijd en ik ben er. Onze reactie was echt van wauw, is er dan eindelijk iemand die ons kan en zou kunnen helpen en dat op 1e paasdag.

De entree van de heer W. v/d Horst, was er een om nooit meer te vergeten. Op het afgesproken tijdstip gaat de deurbel en onze zoon zegt “ik doe wel open, het is toch voor mij” niet wetende dat het inderdaad voor hem was. Als onze zoon de deur opendoet, kijkt hij verbaasd en roept “O nee het is toch niet voor mij”. De meneer aan de deur vraagt direct aan onze zoon of hij Dylan is, die geeft een bevestigend antwoord, waarop er meteen overheen geknald word “da kom ik wel voor jou”.

De meneer komt binnen en stelt zich voor als Wilco en begint meteen aan een praatje pot. Als er Wilco koffie aangeboden word door mij (Cees), zegt hij lekker, maar laat Dylan dat maar maken. Als het bakkie koffie op tafel staat, begint de interventie met Dylan. Ongeveer 10 minuten duurt het voordat onze (bijna volwassen) breekt..

Wauw wat e doorbraak en dat in 10 minuten. Wij en onze zoon zijn Wilco zeer dankbaar, omdat hij op 1e paasdag de moeite heeft genomen om een gesprek aan te gaan met onze zoon. Eindelijk hadden en hebben we het idee dat er iets gaat gebeuren.

Onze zoon heeft zich aangemeld om naar Schotland te gaan voor een afkick behandeling en ondanks dat de interventie van Wilco nu twee weken geleden is, kijkt hij daar nog steeds positief tegen aan.

Wilco, wat een kerel, wat een vent! Geen woorden, maar daden.


Jeannette en Rene
Wij hebben Dhr van der Holst leren kennen als een professionele begeleider die mijn kinderen (beide met een autistische stoornis) al helemaal vertrouwen. Ze vinden het prettig als hij komt. Hij is duidelijk voor ze en bied ze structuur en heeft aandacht voor hun specifieke problemen.


Ed de G.
Beste Wilco,

Eerlijk gezegd toen ik je de 1e maal tegen het lijf liep. Dacht ik zo!!! daar komt wat binnen.

Maar na een half uur praten was ik enorm onder de indruk van je persoonlijkheid, humor kennis en je gedrevenheid. Ik zag een hulpverlener die echt! ging voor zijn mensen. Niks was je te veel. Klasse echt klasse.

Je hebt mij enorm goed begeleid, ondersteund tijdens mijn ziektebeeld. Alleen al dat kopje koffie en luisteren man, dat doet een mens zoveel. Op tv zie ik ze wel de bekende afkickcoaches ze, zouden eens moeten weten hoe belangrijk het is om niet met je hoofd op tv te komen. Nee, net zoals jij gewoon anoniem achter de schermen werken.

Je kan alleen heel slecht tegen, complimenten. Je zei me, het is gewoon heel dankbaar en mooi werk om, je zo in te mogen zetten voor een ander. Je vindt het eigenlijk heel gewoon wat je doet. Maar ik vind het speciaal en dank je voor je kennis en kunde, begeleiding en ondersteuning. Ook mijn vrouw heeft veel aan je woorden gehad.

Bij mij werkt het nog steeds. Ik grijp terug naar de handvatten en de methode die daar achter zit. Succes met je bedrijf en ik hoop dat je er nog velen mag (helpen..sorry) begeleiden. Helpen doe je namelijk niet, je zei me altijd.
Helpen doen ze je achter de vleeswaren bij de Supermarkt. En zo is het, ik moest mezelf helpen met jou aan mijn zijde. Ik zal je aanbevelen bij mensen die je nodig hebben! En nogmaals succes.


Annemarie
Al jaren liep ik met mijn zoon “te leuren” om te zorgen voor de juiste hulp. Met zijn dubbele diagnose PDD-NOS en Gegeneraliseerde angsstoornis leek het onmogelijk om de juiste plek voor hem te vinden. Van school naar school, voor de 1 te goed voor de ander te slecht. Allerlei soorten therapieen en goed bedoelde adviezen liepen op niks uit. Inmiddels was hij bezig met zijn 3e coach en had hij vrijstelling van leerplicht, dit nam de druk een beetje weg, maar nog steeds geen vooruitzicht op een toekomst. Toen hij 18 werd, kwam er een omslag in zijn eigen denken, hij zag in dat hij niks bereikte en raakte gefrustreerd en down.

Zijn coach kwam met het plan om hem naar een Ervarend Leren project in het buitenland te sturen waar hij zijn school kon afmaken en leren zelfstandig met zijn handicaps om te gaan. Zijn angst zat hem enorm in de weg als hij eraan dacht om voor lange tijd in een vreemde omgeving met vreemde mensen te zijn en hij sloot zich nog meer af. Het eerste gesprek is hij aangegaan en hij leek overtuigd maar al snel wilde hij er niet meer over praten of over nadenken. Inmiddels had ik zelf wel het idee dat dit misschien zijn beste kans was en heb ik nog een afspraak geforceerd.

Wilco zat op zaterdag middag bij ons aan tafel en ging het gesprek aan met Vincent. Binnen een half uur had hij Vincent overtuigd en werden handen geschud. De maandagochtend daarna zouden ze samen vliegen! Aangezien Vincent niet durfde te vliegen en wij dus al jaren waren veroordeeld tot verregende vakenties in het buitenland was ik ervan overtuigd dat Vincent zou weglopen als Wilco voor de deur stond. Tot mijn verbazing gebeurde dit niet, Vincent was als eerste wakker, hielp bij het inpakken van zijn koffer en stapte zonder angst bij Wilco in de auto. Het afscheid op het vliegveld was kort en met een grote grijns op zijn gezicht stapte mijn bange zoon op het vliegtuig. Inmiddels zijn er ruim 2 maanden verstreken en de berichten zijn enorm positief.

Mijn zoon is in korte tijd een man geworden, vertrouwd veel meer op zijn eigen kunnen en heeft grote plannen voor de toekomst. Ik weet zeker dat hij zonder de steun en aanmoediging van Wilco deze stap niet had durven of kunnen zetten, hij zei de juiste dingen op het juiste moment. Wilco was eerlijk over wat hem te wachten stond en maakte het niet mooier dan het was.

Hij heeft het vertrouwen van Vincent gewonnen op het moment dat hij weinig vertrouwen meer had en daar ben ik hem heel dankbaar voor. Vincent gelooft weer in zichzelf en zijn toekomst. Ik geloofde al lang niet meer in hulpverlening maar mede door de inzet van Wilco, heb ik ook mijn vertrouwen weer terug.


J.K.
Lang geleden dat wij elkaar ge-contact hebben. Ik heb gehoord dat je inmiddels een eigen bedrijf opgestart heb. Wilco, ik heb veel aan je gehad en kan de mensen zeggen die je nodig hebben; ga er maar blind in niemand kan zo diep je ziel raken als Wilco. Hij heeft iets over zich waardoor je juist gaat nadenken waarom je dit eigenlijk allemaal niet moet doen. Wilco, heeft zijn eigen methode en therapie om je te bereiken en te laten nadenken. Ik heb hem soms vervloekt/verwenst.

Oude bekenden die ik spreek hebben het altijd nog over je. Streng, rechtvaardig, doorzetter, confronterend maar nooit afwijzend. Altijd maar weer handvatten aanreiken en dan die dikke punt erachter. Daardoor ging ik nadenken je, liep gewoon weg. En daar stond je dan en uiteindelijk kwamen we altijd terug naar je om te bekennen dat we het eindelijk begrepen.

Maar uiteindelijk ben ik al wat jaren clean mede dankzij zijn hulp. Ik mag mij inmiddels hoofdboekhouder noemen. Ik had nooit verwacht dat ik uiteindelijk een succesvol leven kon gaan lijden wat, W me al zo vaak voorschotelde. Nu ben ik er, mede dankzij Wilco! Succes kerel je verdient zoiets als dit. Succes met je bedrijf.

Vriendelijke groeten.

J.K uit R.

© 2017 Jeugdwerk Nederland. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer

Op alle zorg en ondersteuning die wij leveren zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden geven duidelijkheid over wat jij als cliënt en wij als zorgaanbieder van elkaar kunnen verwachten. Wil je meer weten over de algemene voorwaarden? Klik dan hier.

Gerealiseerd door Kiem Online